OnePlus 6 Review (NL)

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Logo_OP6.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Inleiding.png

Ruim 4 jaar geleden bracht OnePlus haar eerste smartphone uit. Het merk is opgericht door twee voormalige bestuurders van Oppo. OnePlus heeft nog steeds nauwe banden met Oppo en dat komt doordat OnePlus onder het moederconcern BBK Electronics valt. Mede daardoor zijn de connecties met de zusterondernemingen: Oppo en ViVo, erg kort. Het is dus niet vreemd dat de smartphones van OnePlus als 2 druppels water op de smartphones van Oppo lijken.

OnePlus staat bekend om haar high-end smartphones met zeer concurrerende prijzen. De laatste jaren worden ze gezien als een volwassen speler en dat is ook zichtbaar in de gebruikte componenten. Mede daardoor is het onvermijdelijk om de ook verkoopprijzen te laten stijgen. Als je naar de specificaties van de smartphones kijkt, dan zijn er weinig merken die hetzelfde kunnen bieden in hetzelfde prijssegment. Dankzij Social Media is OnePlus bekend geworden onder gadget liefhebbers. Door te focussen op online media, was er niet veel geld nodig voor marketing. Het laatste jaar timmeren ze hard aan de weg om bekender te worden en langzaam een mainstream merk te worden voor het grote publiek. De smartphones zijn in Nederland officieel te koop via Belsimpel.nl en de eigen officiële website: www.oneplus.com/nl.

Ik had zelf geen plannen om de OnePlus 6 aan te schaffen, maar ik volg het merk wel op de voet. Een half jaar geleden had ik een enquête aangemaakt, waarbij mensen de (meest) perfecte smartphone konden samenstellen. Door de gekozen componenten, schermdiagonaal en het meest populaire merk, heb ik het eindresultaat de naam: OnePlus 6 mini gegeven. Hier is het resultaat van die enquête terug te vinden.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/2018/02/OnePlus6-mini.png

Zoals gezegd, ik was niet van plan om de OnePlus 6 aan te schaffen en dat heeft vooral met het formaat te maken (ik ben fan van kleine smartphones). Helaas is er nog geen spoor gevonden van de OnePlus 6 mini en ik verwacht ook niet dat zo’n telefoon nog een keer uit China zal komen. In China kiest men namelijk vooral voor groot/groter/grootst.
De reden waarom ik hem wél heb getest kwam uit onverwachte hoek. Een gebruiker van Tweakers/Hardware.info had de telefoon aangeschaft en gaf mij de eer om die gloednieuwe telefoon uit te pakken en te reviewen.

De persoon die de smartphone uitleende wil liever anoniem blijven, maar ik wil die persoon bij deze wel graag bedanken:
Bedankt voor het vertrouwen, het was fijn om de telefoon in juni, een maand te mogen lenen voor de review!

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Inhoud.png

Om de review sneller te laten laden, is er gebruik gemaakt van verkleinde foto’s. De meeste foto’s en plaatjes zijn te vergroten, door erop te klikken.

Laatst gebruikte firmware versie: ONEPLUS A6003_22_180614 / OxygenOS 5.1.7.
Product: OnePlus 6 Midnight Black (8GB/128GB). Prijs bij publicatie: €569,-.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Uitpakken.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

De witte verpakking is minimalistisch en heeft enkele mooie details. Aan de voorkant van de doos is de “6” gegraveerd en is het OnePlus logo bovenin aangebracht. Aan de achterkant is de doos rood uitgevoerd en is een sticker met serienummers en enkele details aangebracht.

Bij het openen van de doos ligt de smartphone stevig in een kunststof houder. De houder is bovenop een doosje aangebracht waarin de documentatie, pin voor de simkaart en een doorzichtige beschermhoes in liggen. De telefoon is vanuit de fabriek al direct voorzien van een flexibele kunststof screenprotector.
Onder het doosje liggen de EU adapter en rode USB-C kabel netjes in een eigen vak.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_103823-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_103836-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_104049-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_103957-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_104118-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_104216-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_104512-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_104442-Small.jpg

Inhoud van de doos:

  • 1 x OnePlus 6 Midnight Black smartphone, variant 8GB/128GB
  • 1 x USB-C kabel
  • 1 x Screenprotector (standaard aangebracht)
  • 1 x EU adapter
  • 1 x Tray pin
  • 1 x Beschermhoes
  • 4 x Documentatie (waaronder een sticker set)

Hieronder is een unboxing filmpje van een andere gebruiker te bekijken (in het filmpje wordt de Mirror black getoond):

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Ontwerp.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

Dankzij het grote 6,28″ scherm en een 19:9 verhouding, is bijna de gehele voorkant een werkbaar scherm. De telefoon ligt redelijk goed in de hand en dat komt mede door de gebogen achterkant. Door het grote formaat en gladde achterkant moet je goed oppassen dat je de telefoon niet uit je hand laat glijden. Bescherming door middel van de meegeleverde beschermhoes is dus geen overbodige luxe. Het scherm is aan alle zijden voorzien van 2,5D glas, zodat het goed overloopt naar het metalen frame.

Doordat de camera uit het frame steekt, is de achterkant helaas niet geheel vlak. Ik word wel vrolijk van de positie van de camera. Persoonlijk houd ik van symmetrische telefoons en de bouw van de telefoon voldoet daar goed aan. De camera ligt in het midden van de achterkant en daar onder is de vingerafdrukscanner te vinden.
In de video van iFixit, is goed te zien hoe de accu verwijderd wordt. De accu is standaard niet te verwijderen, maar met goedkope gereedschap is het goed mogelijk om de accu er zelf uit te halen en te vervangen voor een andere. Er zit een optische beeldstabilisator in de telefoon, maar bij het schudden heb ik niet gemerkt dat ik iets hoorde bewegen. Hij is dus vrij van kraakjes of andere bijgeluiden.

Teardown video van iFixit:

 

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Overzicht-Small.png

 

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_133746-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_145311-Small.jpg

Bovenin het scherm zijn de basis functies samengebracht in een zogenaamde “notch”. In het midden van het scherm zitten de lichtsensor, RGB notificatie LED, (bel)luidspreker en 16MP camera dicht bij elkaar geplaatst.

De OnePlus 6 maakt gebruik van onscreen knoppen in het scherm. Deze virtuele knoppen zijn onder in beeld te vinden. Van links naar rechts zijn dat: een driehoekje voor de Terug knop, een rondje voor de Home knop en een vierkantje voor de Historie knop. De knoppen hebben een trillende feedback, kunnen van vorm veranderen en draaien tevens mee met als het scherm wordt gedraaid. Bij het openen van beeldvullende content is de kans groot dat de knoppen in beeld blijven staan. Bij elke applicatie kun je aangeven of de knoppen automatisch verdwijnen bij een full-screen applicatie.

De volgorde van de knoppen kunnen van positie worden gewisseld. Door de terug- en historie knop om te wisselen, kun je de originele instelling van Android terugbrengen naar OnePlus. Merken die deze knop volgorde nog gebruiken zijn onder andere: Samsung en Xiaomi. Als je vanaf die merken overstapt naar naar OnePlus, kun je dankzij die instelling eenvoudig switchen. Je hoeft namelijk net te wennen aan de indeling van de knoppen.

  • De rechterkant is voorzien van de aan/uit knop en een slider om de telefoon op bijvoorbeeld “stil” te zetten.
  • Aan de linkerkant zijn de dubbele simkaart tray en de volumeknop aangebracht.
  • De onderkant is voorzien van speaker, USB-C poort, microfoon en een 3,5mm hoofdtelefoon.
  • De bovenkant heeft slechts en een ingang voor de microfoon.
  • Aan de achterkant zijn de dubbele 12MP camera, dual-tone LED verlichting en de vingerafdrukscanner te vinden.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105007_HDR-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105016_HDR-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105026_HDR-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105035_HDR-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105329-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105449-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105207_HDR-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105254_HDR-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_150436-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105644_HDR-Small.jpg

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Beeld.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

 

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_142958-Small.jpg

Het 6,28″ AMOLED scherm heeft 2280×1080 pixels en komt hiermee uit op een PPI waarde van 402. Het beeldscherm is erg goed en ik kan geen individuele pixels waarnemen. De kleuren zien er goed uit en het scherm kan vanuit alle hoeken goed worden bekeken. De inhoud van het beeld is goed te zien, maar uiteraard kunnen bepaalde kleuren er anders uitzien vanaf de zijkant. Via een slider kan de lichtintensiteit hoger en lager worden gezet. Het is ook mogelijk om het scherm automatisch te laten dimmen of feller te maken. Ik heb geen problemen kunnen ontdekken met betrekking tot deze feature. Het scherm kan ook zonder problemen in direct zonlicht worden bekeken.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080335-Small.jpg

 

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080343-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080409-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080418-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080441-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_150547-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_150557-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080152-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180604_075953-Small.jpg

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Hardware.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

De telefoon wordt aangedreven door een 10nm octa-core processor van Qualcomm. De Qualcomm Snapdragon 845 (SDM845) is een 64 bit processor met 8 cores en heeft een maximale kloksnelheid van 4x 2,8GHz (A75) en 4x 1,8GHz (A53) Kryo 385 cores. De processor kan dual-channel LPDDR4x geheugen aan, met een maximale snelheid van 1866MHz. Op het moment van schrijven is dit de krachtigste processor uit de stal van Qualcomm.
De grafische beelden komen van een Adreno 630 GPU op maximaal 710MHz.

Bij het berekenen van de score, zijn de benchmarks 12 keer uitgevoerd. De hoogste en laagste scores zijn uit het overzicht gehaald zodat er een gemiddelde van 10 runs overblijft.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_01-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_02-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_03-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_04-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_05-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_06-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_07-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_08-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_09-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_10-Small.png

Klik op het onderstaande overzicht om de specificaties van de geteste apparaten te zien.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Devices.png

De resultaten.
Zoals verwacht, scoort de Qualcomm Snapdragon 845 processor erg goed en wellicht veel beter dan verwacht. Het verschil met de SD835 uit de Xiaomi Mi6 en Sony Xperia XZ1 Compact is soms erg groot. De benchmark Ice Storm Unlimited van 3D Mark, kan ik niet meer gebruiken in toekomstige reviews en dat komt doordat de processor te krachtig is. Hierdoor zal ik binnenkort overstappen naar 3D Mark – Vulkan waarbij de score voor de OP6, op 3708 uitkomt. De benchmarks waarbij de OP6 niet bovenaan staat, hebben te maken met de resolutie van de diverse smartphones. Smartphones met een lagere resolutie kunnen in die testen namelijk hoger zijn ondanks het gebruik van een oudere processor / grafische chip.

De smartphone is lekker snel en reageert goed op alle acties die ik uitvoer. In spellen draait alles soepel en het laden van applicaties laat niet lang op zich wachten. De telefoon bleef lekker koel tijdens het fotograferen en gamen. Qualcomm lijkt tegenwoordig geen problemen meer te hebben met oververhitting bij smartphones. Bij de Snapdragon 810 processoren, uit 2015, was dat namelijk nog een groot probleem voor veel smartphone fabrikanten.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-225938.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-100354.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-210305.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-124203.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Software.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

Van de aangegeven 8GB werkgeheugen kan 7,6GB worden gebruikt. Na het wissen van het werkgeheugen, neemt het os met applicaties ongeveer 2,2GB in beslag. In de praktijk zal je merken dat er 1GB – 3GB vrij is aan werkgeheugen (getest met Device Info HW) en dat zorgt voor een snelle en stabiele telefoon.
De telefoon is voorzien van 128GB intern opslaggeheugen en dat kan niet verder worden uitgebreid. De telefoon kan van de 128GB gebruik maken van 116GB aan opslaggeheugen. Hierbij wordt 2,17GB gebruikt door het systeem zoals standaard apps & data. De resterende 114GB kan door de gebruiker naar eigen inzicht worden gebruikt voor apps, games, documenten, foto’s, filmpjes en muziek.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180603-091445.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050237.png

Update software

De nieuwste software zal normaal gesproken via OTA (automatisch Over-The-Air) naar de telefoon worden gestuurd. Bij het in gebruik nemen van de smartphone (1 juni), stond er 1 update klaar voor installatie. Het logbestand gaf slechts aan dat er enkele bugfixes in de update zaten tevens was deze voorzien van een Security Patch van mei. Alle telefoons die worden geleverd met Android 8 (of hoger) zijn voorzien van Treble. Hierdoor is het bijna een peulenschil om een custom rom voor diverse telefoons uit te brengen, zie dit nieuwsbericht van Hardware.info. Daarnaast is de community van OnePlus sowieso veel bezig met het uitbrengen van diverse rom’s voor de diverse smartphones.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180612-113946.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180612-115425.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180612-113955.png

De telefoon is afgerond met firmware versie: OxygenOS 5.1.7

Hoofdscherm

De telefoon is voorzien van een appdrawer met apps achter een hoofdmenu. Bij het installeren van een nieuwe app, zal deze normaal gesproken op het hoofdscherm worden geplaatst. Zoals altijd, kun je het hoofdscherm netjes houden door gebruik te maken van widgets en mappen. Als er vanaf het hoofdscherm naar rechts wordt geveegd, dan kom je op de OnePlus launcher uit. Deze launcher werkt alleen als je rechten geeft tot je foto’s, media, bestanden en contactenlijst. Je kunt deze feed uitschakelen door bij de instellingen ervoor te kiezen om “shelf” uit te schakelen.
Het notificatie menu kan tevoorschijn worden gehaald, door van boven naar beneden te schuiven. In eerste instantie zijn alleen de meldingen, tijd en enkele quick settings zichtbaar. Als het menu nog verder naar beneden wordt getrokken, dan zijn daar de overige icoontjes zichtbaar.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050051-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050037-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050100-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050114-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050122-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180603-090559-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180603-090535-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180603-091116-Small.png

Applicaties

De telefoon wordt redelijk kaal geleverd, zonder al teveel applicaties. Uiteraard zitten er bij dit Android toestel een hoop Google applicaties bij, maar daar ontkom je simpelweg niet aan. Er zijn ook enkele OnePlus applicaties en integraties meegeleverd zoals een app voor het forum en de eerder genoemde OnePlus Launcher (Shelf).
Vanuit Google worden 10 apps meegeleverd waaronder: Google Foto’s, Play Muziek, Play Films, Drive en Duo. Helaas zijn dit soort standaard apps niet op een normale manier te de-installeren, maar moet je de apps uitschakelen om er (gedeeltelijk) vanaf te komen. Hierdoor starten die applicaties niet meer op en zal het een stuk minder ruimte innemen.

De smartphone is voorzien van een zogenaamde notch. Dat is een gedeelte van het scherm dat wordt onderbroken door bijvoorbeeld een speaker en een camera. Apple was een van de eerste merken die dit concept introduceerde, waardoor het scherm aan de zijkant verder doorloopt. Om diverse redenen vinden veel gebruikers zo’n notch maar niets. Het scherm loopt niet lekker door en je raakt ruimte voor notificaties kwijt. Voor deze mensen heeft OnePlus een optie ingebouwd om de notch onzichtbaar te maken en de balk geheel zwart te maken (zodat de notch niet opvalt). De notificaties blijven dan nog bovenin het scherm zichtbaar, maar de hoofdpagina en het werkbare deel van apps, lopen dan niet meer door aan weerszijde van de speaker.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050253.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050308.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050321.png

Verbindingen

De telefoon ondersteunt de standaard verbindingen zoals wifi, GPS en Bluetooth.

Wifi
De telefoon kan gebruik maken van een wifi verbinding op het 2,4GHz en 5GHz netwerk. De verbinding met de router is goed en stabiel. Het is op diverse locaties geen probleem geweest om te verbinden met het netwerk. Ik heb wifi onder andere gebruikt om foto’s te uploaden en daarbij is de verbinding altijd goed gebleven. De telefoon kan zonder problemen met een router verbinden als deze 50-70 meter verderop staat. De telefoon schakelt automatisch over van 802.11AC (5GHz) naar 802.11N (2,4GHz netwerk) als het signaal onvoldoende wordt.

GPS
De onderstaande testen zijn uitgevoerd met een profiel waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van de interne GPS, dus zonder het gebruik van telefoonpalen of Accesspoints.

GPS werkt binnenshuis prima en na ongeveer 10 seconden is het al mogelijk om te starten met navigeren. Buiten de deur werkt de GPS nog sneller en is het binnen enkele seconden al mogelijk om te navigeren. Met enkele navigatiesystemen is bekeken hoe accuraat de GPS is en waren de snelheden accuraat en waren geen vreemde snelheden te zien. Hierbij is gebruik gemaakt van onder andere Sygic en Google Maps. GPS test laat zien dat de foutmarge op ongeveer 3 meter ligt, bij veel telefoons ligt dat op ongeveer 5 meter.

Bluetooth
Bluetooth werkt zonder problemen, gewoon zoals het zou moeten. Ik heb de telefoon getest met een nieuwe autoradio en een smartwatch. De OP6 werd direct door de autoradio en smartwatch herkend en het afspelen van muziek gaat zonder problemen. De contacten van de telefoon worden zonder problemen herkend. Tijdens het rijden, ben ik goed verstaanbaar via de BT verbinding. Uiteraard kan er gebruik worden gemaakt van tethering via bluetooth. Dit kan interessant zijn voor apparaten waarbij een wifi hotspot onmogelijk is, zoals een autoradio.

Bellen

T-Mobile is de provider die tijdens deze review is gebruikt. Tijdens het testen is de verbinding van de telefoon goed gebleven, al leek het erop dat ik de persoon aan de andere kant niet altijd goed kon verstaan. Het is niet bekend of dit aan de ontvangers lag of aan de telefoon. De gesprekken die ik voerde was met name met bedrijven waarmee ik niet eerder had gebeld met andere smartphones. Ik verwacht dat het bellen over het algemeen goed moet blijven gaan. Tevens is de handsfree functie eenvoudig in te schakelen tijdens een telefoongesprek. Bij het handmatig activeren van de handsfree functie, ben ik luid en duidelijk te horen aan de andere kant. Net als alle courante telefoons is het mogelijk om gebruik te maken van “smartdialing”, zodat je door middel van een naam of een gedeelte van het telefoonnummer, een contactpersoon snel kan opzoeken.

Internet

De internet snelheid is met 100-170Mbit enorm goed in de omgeving van Eindhoven. Doordat alle 4G banden van de Benelux gebruikt kunnen worden, moet het 4G ontvangst voor iedereen optimaal zijn. Als 4G niet beschikbaar is, dan kan er vaak nog van het tragere 3G netwerk gebruik worden gemaakt van het internet.

Luidspreker

De telefoon is slechts voorzien van 1 speaker en die zit aan de onderkant. Het geluid is voldoende en vol genoeg, echter zit de speaker links onderin waardoor je handpalm altijd de speaker zal blokkeren als je gaat gamen. Je kunt dit zelf oplossen door de telefoon om te draaien. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de telefoon anders op bewegingen kan reageren en dat de onscreen knoppen aan de andere kant zitten. Het zou veel beter (wellicht wenselijk) zijn geweest als OnePlus een 2e speaker in bijvoorbeeld de bel-luidspreker had geplaatst zodat je gebruik kunt maken van stereo geluid.

Vingerafdrukscanner

De locatie van de vingerafdrukscanner ligt aan de achterkant van de telefoon. Als de telefoon in de linker- of rechterhand ligt, is de scanner goed te bedienen. Voor de test heb ik een aantal vingers aan de linker- en rechterhand ingesteld. Het ontgrendelen van de telefoon gaat zonder problemen met zowel de rechter- als linkerhand. De scanner is zeer accuraat en de telefoon ontgrendeld eigenlijk direct. De scanner is altijd actief, hierdoor werkt het ook als het scherm nog niet aan staat. Een lichte druk op de scanner is voldoende om in het systeem te komen.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105438-Small.jpg

Het is ook mogelijk om de telefoon te ontgrendelen met je gezicht. Dankzij het oplichtende scherm, kun je de telefoon zelfs ontgrendelen als het donker is. Deze functie werkt goed, maar het wel wat eenvoudiger te manipuleren dan een vingerafdruk.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-144723-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-144729-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-144941-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-144913-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-144936-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-221234-Small.png

 

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_224112-Small.jpg

Extra’s

Bij Xiaomi zag ik het eerder en nu zie ik het ook bij OnePlus. Tijdens een van de updates van de telefoon, was daar ineens de mogelijkheid om lange schermafdrukken te maken. Dit kan ervoor zorgen dat je een gehele pagina als screenshot op kunt slaan. Het is een feature die nuttig is, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit vanaf vandaag direct gaat gebruiken.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180622-195404.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180622-195417.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Accu.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

De telefoon is voorzien van een niet-verwisselbare Li-Ion 3300 mAh accu. Tijdens het testen stond het volgende continu aan: Wifi, GPS en Bluetooth. De telefoon synchroniseerde met 2 Gmail accounts, 2 Hotmail accounts, Whatsapp, Skype, Facebook Lite, Instagram, Tapatalk, LinkedIn, Amazfit smartwatch en Buienalarm.
Met deze zaken ingeschakeld, had de telefoon aan het einde van de dag (van 07.00-23.00 uur) vaak zo’n 40% over, bij een schermgebruik van ongeveer 2-3 uur. Het resultaat hiervan vind ik slecht voor een accu met deze capaciteit bij een high-end smartphone. Bij normaal gebruik zou ik de volgende middag waarschijnlijk niet doorkomen bij een schermgebruik van zo’n 4 uur. Mocht je ervoor kiezen om niet elke nacht op te laden, dan is het zeer aan te raden om een powerbank mee te nemen.

Licht / normaal gebruik na bijna 16 uur.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180607-233529-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180607-233553-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180607-233542-Small.png

Gebruik na ongeveer 12 uur incl. 2 uur gamen.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-233834-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-233838-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-233847-Small.png

(Statistische benchmarks voor accu’s zijn interessant om de kracht te meten, maar het is voor mij geen richtlijn om de accuduur te bepalen. Werkelijke accuduur is namelijk onderhevig aan veel verschillende invloeden van buiten).

Accutest door middel van de GFX en Geekbench app
De Geekbench accu test is weer terug van weggeweest. De accutest was een tijd niet meer beschikbaar in de Geekbench app en daardoor zijn een aantal voorgaande smartphones daar niet mee getest. Hierdoor heb ik de testresultaten van oudere telefoons aan de vergelijking toegevoegd.
De benchmark van PC Mark Work 2.0 viel steeds uit waardoor ik daarvan geen testgegevens heb. Dit gebeurde gewoon als alle energiebesparende zaken waren uitgeschakeld. De test loopt normaal gesproken door, totdat de accu is gezakt tot 20% en dat komt neer op zo’n 10 uur benchmarken. Het proces mag niet worden onderbroken en de telefoon mag niet in stand-by springen. Na 3-4 pogingen heb ik het helaas moeten opgeven (is ongeveer 3 dagen) en ben ik verder gegaan met andere benchmarks / testen.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_11-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_12-Small.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Camera.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

Foto’s

De tweede camera heeft dezelfde lichtsterkte / aperture als de standaard lens, maar er wordt gebruik gemaakt van een andere Sony sensor. Om de tweede lens te activeren, moet je het beeld 2x inzoomen. Het kwaliteitsverschil tussen die lenzen is helaas goed te zien. Ik heb uiteraard mijn best gedaan om goede macro foto’s te maken en gelukkig zat er vaak wel een mooie foto tussen.

De kwaliteit van de foto’s is overdag prima. Bij het maken van een foto zat er echter vaak een vertraging van een seconde op de camera, voordat er iets gebeurde. Hierdoor kan het lastig zijn om goede foto’s te maken. Dit probleem is bij standaard foto’s merkbaar, waarbij (automatische) HDR was uitgeschakeld. Als je ergens op focust, dan gebeurde het ook regelmatig dat de camera nogmaals moest focussen voordat de foto werd gemaakt. Dit zorgde ook weer voor een extra vertraging. Ik hoop dat dit nog wordt opgelost met een update, want dit hoort niet bij een high-end smartphone.

Er zijn een aantal standaard opties beschikbaar om de best mogelijk foto’s te maken. Zo kan er gebruik worden gemaakt van een burstmodus (max 20 foto’s), panorama, automatische HDR, filters en een portretmodus (hierover later meer). Fotograferen in het donker gaat wel goed. Om te focussen is echter ook veel tijd nodig, maar het resultaat is dan wel in orde. De nachtmodus is nog niet zo goed als bij Sony (en wellicht Samsung), maar het is over het algemeen acceptabel. Dankzij de dual-tone flitser zijn foto’s wat warmer voor mooiere plaatjes, maar het bereik van de flitser is nog niet ver genoeg en dat is te zien in de onderstaande voorbeelden.

Tegenwoordig zie je bij (vooral Chinese) smartphones, een watermerk onder elke foto die met een smartphone is gemaakt. Ik gruwel van dat soort foto’s en ik zie er geen meerwaarde in om het merk en type onder elke foto te hebben staan. Deze optie schakel ik dan ook graag direct uit voordat ik foto’s ga maken. Bij deze telefoon kun je er zelfs voor zorgen dat jouw naam onder elke foto staat, zodat anderen niet met jouw foto aan de haal gaan (vandaar dat ik al mijn foto’s een watermerk voorzie).

Ik denk dat OnePlus de concurrentie nog niet aan kan met de grotere jongen, maar ik ben wel van mening dat ze goed op weg zijn om het uiterste uit een smartphone (met deze prijs) te halen.

Hier zijn enkele screenshots van de camera instellingen:

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-115738-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-115755-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050413-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-144705-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-144810-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-144722-Small.png

Avondfoto’s:

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_231922-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_222703_011-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_224357_010-Small.jpg

Avondfoto’s, flitsertest:

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_105953-Small.jpg

 

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_010034-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_010015-Small.jpg

Frontcam

Net als bij de hoofdcamera, zijn de nachtfoto’s van de portretten redelijk goed en zijn vormen goed te herkennen. OnePlus heeft de mogelijkheid om het scherm op te laten lichten om een flitser te simuleren. Voorheen zag je dit vooral bij Apple smartphones, maar gelukkig wordt dit steeds vaker toegepast bij Android toestellen zoals bij dit OnePlus model. Hierdoor kun je ook met weinig licht redelijke foto’s maken. De zelfportretten die overdag worden gemaakt, zien er prima uit en je kunt er zelfs speciale portretfoto’s mee maken!

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180612_122117-Small.png

 

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_144455-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_102928-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_231958-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_005858-Small.jpg

Dubbele camera

De smartphone maakt gebruik van een dubbele camera. Door de combinatie van een normale lens en telescooplens, kun je op een eenvoudige manier bokeh effect foto’s maken. Hiermee wordt de achtergrond wazig gemaakt ten opzichte van de persoon of het object op de voorgrond. Dankzij de telescoop lens kun je tot 2x optisch inzoomen, zonder kwaliteitsverlies. Althans, dat is de theorie. De gebruikte F1.7 lensopening komt overeen met die van de hoofdcamera, echter is de gebruikte Sony sensor van een andere serie waardoor de kwaliteit minder goed is bij macro foto’s. Bij het maken van portret foto’s heb je daar wat minder last van en dat komt doordat het resultaat van de 2 camera’s wordt samengevoegd in één foto met bokeh effect. Het algemene beeld van dit soort portret foto’s vind ik er bij Xiaomi beter uitzien dan bij OnePlus, maar dit kan ook een persoonlijke voorkeur zijn. Hieronder zijn enkele voorbeelden terug te vinden.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_124136_Bokeh-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_164346_Bokeh-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_164413_Bokeh-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_143949_Bokeh-Small.png

Portret test. Links is met een Xiaomi Mi6 gemaakt en rechts met de OnePlus 6:

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_132609-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_132533_Bokeh-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_142046-Small.png https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_141931_Bokeh-Small.png

Zoom test

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_192901-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_192954-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_093517-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_093526-Small.jpg

 

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_105842-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_105854-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180608_075122-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180608_075127-Small.jpg

Filmen

De kwaliteit van de filmpjes is erg goed en alles is goed op te nemen. De camera kan in 4K opnemen en het is ook mogelijk om met een 480fps te filmen op maximaal 720P. Dankzij de optische en elektronische beeldstabilisator is het mogelijk om te filmen zonder kleine schokkende bewegingen / trillingen. Tijdens het filmen is het mogelijk om foto’s maken en in te zoomen. Tijdens het filmen kun je ook weer opnieuw op een object focussen om alles strak te laten filmen. Filmen in het donker gaat goed en het is eerlijk gezegd beter dan ik had verwacht. Bij snelle acties, is een spoor achter bewegende beelden waar te nemen. Hiervan heb ik 1 voorbeeldfilm toegevoegd.
De kwaliteit van de frontcam is goed voor alle doeleinden. Films maken of videobellen met de frontcam kan zonder problemen.

Videotest 1: Auto wassen

Videotest 2: Rally, ingezoomd

Videotest 3: Rally in de avond

Slowmotion test:

Slowmotion 1: Bellen blazen

Slowmotion 2: Rally 1

Slowmotion 2: Rally 2

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Specificaties.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

 

OS: Android 8 (Android Oreo)
Scherm formaat: 19:9 / 2280 x 1080 pixels, 6,28″ (~402 ppi)
Scherm type: Optic AMOLED capacitieve touchscreen, 16M kleuren, 2,5D Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: 10 vingers
Chipset: Qualcomm Snapdragon 845 (MSM8998)
CPU: 64 bits octa-core Kryo 385 4*2,8GHz + 4*1,7GHz
GPU: Adreno 630
SD card: Geen
Opslag geheugen (ROM): 128 GB UFS 2.1
Werkgeheugen (RAM): 8 GB
Waterdicht: Spatwaterdicht, geen certificering
Hoofdtelefoon aansluiting: Ja, 3,5mm
Luidspreker: Ja, Mono
Simkaart: 2x Nano-sim
3G Netwerk: WCDMA 850/900/1900/2100 MHz
4G Netwerk: FDD-LTE 700/800/850/900/1700/1800/1900/2100/2300/2600MHz
WLAN: Wifi 802.11 a/b/g/n/ac, 2,4GHz + 5GHz, Wifi Direct, DLNA, Wifi hotspot, 2×2 MIMO
Bluetooth: v5.0
NFC: Ja
Vingerafdrukscanner: Ja, aan de achterkant
USB: USB Type-C
Camera (achterkant): 12+12 MP, normale en telescoop lens, F1.7 + F1.7 aperture, 2x optische zoom, Optische stabilisatie, dual-tone LED verlichting, PDAF
Opties: Geo-tagging, touch focus, autofocus, beeld stabilisatie, Portret modus, Automatische HDR, RAW ondersteuning
Video: 3840 x 2160 4K@60fps, Slowmotion op 480fps (720p), filmen met LED verlichting
Camera (voorkant): Max 16MP, F2.0 aperture
Opties: Geo-tagging, touch focus, scherm flitser, HDR, Portretmodus, digitale stabilisatie, glimlach detectie
Video: 1920 x 1080 Full-HD@30fps, video stabilisatie, gezichtsherkenning, filmen met LED verlichting
Sensoren: Snelheid, afstand, barometer, stappenteller, beweging, spel rotatie, gyroscoop, nabijheid, kompas, licht
Radio: Nee
GPS: GPS, A-GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
Formaat: 155,7 x 75,4 x 7,8 mm
Gewicht: 177g
Accu: Niet verwisselbare Li-Ion 3300 mAh accu / Quick Charge
Kleuren leverbaar: Mirror Black, Midnight Black, Silk White, Red
Led kleuren: RGB LED (Rood, Groen, Blauw, Wit, Geel, Cyaan en Violet)

Hier is een selectie van de gemaakte foto’s terug te vinden.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180616_095542-Small.jpg

 

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180607_194810-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_114232-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_095402-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_155513-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_193543-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_090248-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_093228-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_094717-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_093239-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_095048-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_094630-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180608_181154-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180608_181036-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_101205-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_130837-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180616_095524-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_130046-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_105758-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_103225-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180614_133603-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_124429-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180608_181342-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_104339-Small.jpg https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_122003-Small.jpg

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Extra.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

Links

Promotie video’s van de OnePlus 6:

 

 

Foto vergelijking met de Samsung Galaxy S8+ (of is het de \s9+ :s)

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_122757-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_122733-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_122741-Small.jpg

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Slot.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

Het heeft vier jaar geduurd, maar daar is die dan, mijn eerste OnePlus review. Het is een merk dat vooral bekend was onder ICT’ers, techneuten of wellicht simpelweg: nerds. Het afgelopen jaar heeft OnePlus een grotere naam opgebouwd waardoor het ook steeds bekender is geworden via mainstream media. De smartphones zijn completer dan ooit en met elke versie lijken ze steeds beter te worden.

De dubbele camera zorgt ervoor dat je leuke portret foto’s kunt maken met bokeh effect. Doordat bijna de gehele voorkant is voorzien van een groot 6,28″ scherm. Doordat de randen klein zijn gebleven, is de smartphone ongeveer even groot als een 5,5″ smartphone van 2 jaar geleden. De software is redelijk schoon en over het algemeen lekker snel. Dankzij de up-to-date hardware kun je er nog jaren tegenaan, waardoor je nog lang de laatste spellen kunt spelen. De 3,5mm hoofdtelefoon is behouden en gelukkig is OnePlus daarmee niet de grote jongens achterna gegaan. Ik hoop dat OnePlus dit door kan zetten bij de opvolgers van dit toestel.

Helaas is niet alles optimaal. Het is prima dat de achterkant van glas is, maar dan zou er eigenlijk een mogelijkheid moeten zijn om de telefoon draadloos op te kunnen laden. De telefoon is waterdicht, echter ontbreekt het certificaat die dat kan aantonen. Hierdoor zal OnePlus je niet (gratis) helpen als er waterschade is. De enige luidspeaker voor muziek/media bevindt zich op een vervelende locatie. Bij het gamen zit je vaak met je hand voor de mono speaker, waardoor het geluid volledig wegvalt. De camera is goed, maar helaas is er vaak een vertraging als je een foto maakt. Hierdoor is de kans groot dat je het perfecte moment nèt mist. Tenslotte is de accu niet goed genoeg om zonder problemen 1,5 dag te overbruggen.

Overall was het prettig om een tijdje met een OnePlus rond te mogen lopen. Persoonlijk zou ik het erg mooi vinden als er een waardige en high-end opvolger van de OnePlus X zou komen (wellicht in de vorm van de OnePlus 6 mini :D).

Ik verwacht dat deze smartphone veel geïnteresseerden erg blij zal maken en de nadelen wegen nauwelijks op tegen de voordelen.
De OnePlus 6 krijgt van mij een dikke 8 oftewel 4 sterren. Om 4,5 sterren te verdienen moet de snelheid van de camera sneller worden en de accuduur flink worden verbeterd.

Eindscore
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Minus.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png De accu valt tegen, over het algemeen zal je dagelijks moeten opladen.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Een toestel in deze prijsklasse hoort officieel waterdicht te zijn met een IP waarde.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Slechts 1 speaker en ook nog op een onhandige plek.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Camera reageert niet altijd snel.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png De camera steekt uit aan de achterkant.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Achterkant van glas, maar draadloos laden ontbreekt.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Houd er rekening mee dat het een grote smartphone is om vast te houden.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Plus.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Snelle en redelijke kale software.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png De nieuwste hardware voor een zeer concurrerende prijs.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Dubbele camera voor leuke portret foto’s.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Dual sim en 3,5mm hoofdtelefoon ingang
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Voor de tegenstanders van de notch: deze is softwarematig uit te schakelen.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Mooi en groot AMOLED scherm die de gehele voorkant beslaat.

Heb je een vraag, zie je spelfouten of heb je andere opmerkingen? Stuur me een bericht of plaats een reactie.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/4-stars.png
Naar_boven

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/dot.png

Klik hier om meer van mijn uitgebreide reviews te bekijken of klik op een van de onderstaande foto’s om mijn recente reviews te zien:

Roborock S5

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Roborock_S5/IMG_20180217_115330_HDR-Small.jpg

Cooler Master MasterBox K500L

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/CM_MB_K500L/IMG_20180426_185441-Small.jpg

Loading

Facebook berichten